byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg163_exImg

Ovan: Pia Eriksson, HR-ansvarig RO-Gruppen

Under vecka 38 genomförde RO-Gruppen en arbetsmiljövecka. Idén föddes på Reflektionsdagen för arbetsmiljö den 28 april i år, då företagets ledning kände att de ville göra en rejäl satsning på arbetsmiljö inom sin egen verksamhet.

Tanken med arbetsmiljöveckan var att sätta extra fokus på arbetsmiljön och att samtliga anställda skulle delta. Tjänstemännen fick under veckan en fördjupad utbildning om arbetsmiljö. Dessutom besöktes företagets alla arbetsplatser av cheferna inom verksamheten. Vid besöken delades bland annat ”Tysta boken” ut och diskussioner hölls utifrån ett arbetsmaterial för att få fram förbättringsförslag inom arbetsmiljöområdet. RO-Gruppen har ett tydligt uttalat mål; att det inte ska ske några allvarliga arbetsolyckor och de åsikter och tankar som kommit från medarbetarna under veckan kommer att stärka arbetet med att uppnå målet.

Läs mer om Lars Björkeström: Arbetsmiljövecka hos RO-Gruppen – träff med branschens sociala genier

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg162_exImg

Bostäder och infrastruktur engagerar. Vem har inte den senaste tiden diskuterat hur svårt det är att hitta en ny bostad, eller hur många tåg som är försenade? För att samla allt det intresse som finns för dessa frågor skapar Sveriges Byggindustrier nu Forum för bostäder och infrastruktur. Förhoppningen är att skapa en ny arena för konstruktiva diskussioner och debatter.

Läs mer om Nu lanserar vi ett nytt forum för bostäder och infrastruktur

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg161_exImg

Om mindre än sexton veckor träffar en omvälvande nyhet byggbranschen. Efter alla mina år i branschen lyfter jag denna nyhet som en av de verkligt stora, då den påverkar så många företag, så många människor. På de allra flesta byggena ska det från och med den 1 januari 2016 nämligen föras en elektronisk personalliggare och detta innebär en stor utmaning för en bransch som redan i nuläget upplever ett högt administrationstryck, med "måsten och pekpinnar" till höger och vänster. 

Läs mer om Lag om personalliggare i bygg om sexton veckor

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg160_exImg

Sitter i bilen på väg till Eskilstuna en onsdag för att träffa Arbetsmiljöverket och K-Fastigheter för att planera för det seminarium vi ska ha i Katrineholm i oktober. Vädret är uselt, spöregn och hård vind så man nästan förflyttas sidledes över vägbanan. Jag har det i alla fall ganska bra där jag sitter i värmen med lite musik på radion, säger jag tyst för mig själv.

Läs mer om Patrik Jakobsson: Anläggningsdykare, vilket jobb!

Etiketter:
Om bloggen

Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Senast kommenterat:
Arkiv
Twitter
Andra bloggar
Våra bloggare:
Ann-Charlotte Rand Arbetsmiljörådgivare BI Öst
Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
Charlotta Gottschalk-Dieden Arbetsmiljörådgivare BI Syd
Christer Johansson Arbetsmiljörådgivare BI Norra Norrland
Hanna Magnusson Arbetsmiljörådgivare BI Södra Norrland
Håkan Lind Kommunikationschef
Johan Deremar Nationalekonom
Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
Patrik Jakobsson Arbetsmiljörådgivare BI Mellan
Peter Schyum Affärsområdeschef Povel Verksamhetsledning
Susanne Friberg Projektledare BI Norra Norrland