”Det är inte varje dag man har Kungen på jobbet”

”Det är inte varje dag som man har Kungen på jobbet” konstaterar Agnes Grandin, nybliven SM guldmedaljör i plattsättning. Hon berättar ivrigt om sitt deltagande i Yrkes-SM som gick av stapeln i Malmö den 11-13 maj. Det är en upplevelse att få vara med säger hon. Allt mäts och varje millimeter är viktig. Hon visar stolt upp en bild på Turning Torso med Öresundsbron i bakgrunden som var motivet hon och de andra tävlingsdeltagarna hade på ritningen. Det är hög press och efter första dagen kändes det tungt, hon hade gjort misstag och fått börja om. Andra dagen gick det bättre och Agnes, som till vardags jobbar på Piteå Golv & Kakel AB, kan nu titulera sig svensk mästare i plattsättning.

 

Från Sveriges Byggindustrier ville vi såklart passa på att gratulera Agnes till vinsten. Vi träffar Agnes över en kopp kaffe och passar på att överlämna lite blommor. Hon är lite omtumlad över uppmärksamheten – ”man känner sig som en filmstjärna” säger hon och ler. När vi undrar vad som har varit roligast med att delta i Yrkes-SM berättar hon att det var kul att tävla. Det är inget man är van vid och det är tufft att jobba under press, men det var roligt och en oförglömlig upplevelse. Agnes har tidigare studerat vid Strömbackaskolan i Piteå som är en BYN-rekommenderad skola.

Jag känner mig glad när jag lämnar fikarummet med Agnes och hennes kollegor. Det är kanske inte varje dag som Agnes har Kungen på jobbet, men så kul att kunna jobba tillsammans med en stolt SM-guldmedaljör tänker jag. Det om något måste ge stjärnglans till vardagen.