”Jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön…”

Mats Åkerlinds sommarblogg

Våren har varit otroligt intensiv med en uppsjö av uppgifter som stundtals tett sig oöverstigliga, men till och med de svåraste uppdragen har faktiskt landat ganska bra.

Avtalsrörelsen avlöpte väl. Några oförutsedda kringelkrokar men enligt plan. Jag fick en roll som tf vd mitt i alltihop och fick snabbt kasta mig in i den situationen – stämmoförberedelser, budgetarbete, information men även det förlöpte väl. Naturligtvis mest beroende på det fantastiska stöd jag fick från mina medarbetare. Det har faktiskt varit ganska stimulerande!

Våren var ”lyckligtvis” ganska kall så mycket arbete var rätt ok trots allt. Troligen är det väl skrock men jag inbillar mig att en kall vår ger en varm sommar – vad tror du?

För någon vecka sedan gav Stockholm en försmak på sommar i skärgården när den Europeiska byggarbetsgivarorganisationen FIEC förlade sin General Assembly hit. Jag fick vara värd tillsammans med vår ordförande Svante Hagman. Att vara värd och se Stockholms skärgård och Stockholm genom gästernas ögon från en gammal ångbåt är ett privilegium. En av gästerna sa att ”ni som bor här vill väl aldrig lämna en så fantastiskt vacker plats”. Jag, som tyvärr är alldeles hemmablind, fick för ett ögonblick uppleva Stockholms och skärgårdens skönhet igen och fick för ett ögonblick samma känsla. Den svenska sommaren är unik!

I dag är det bara några få dagar kvar till midsommar, utanför blåser varma, svaga vindar. ”Inte ett moln så långt ögat kan nå” och ”Sommartider” ger minnen av fina sommarstunder.

Jag bor nära Erstaviken och det är knappt en krusning på fjärden. Känner en stor förväntan inför semester och vila. Trots arbetsbelastningen på jobbet har jag satsat stenhårt på att göra färdigt allting på Ornö där jag och hustrun Lotta har vår lilla västkuststuga. Inga ”måsten” får finnas kvar när jag går på semester! Jag ska läsa böcker, bada, plocka blommor, flanera, ligga i hängmattan och vila, lära mig spela gitarr – tyvärr måste jag nog erkänna att det brukar fungera några timmar, sedan blir jag rastlös och hittar (på) något nytt projekt. Jag har redan några tankar…

Taggar

Mats Åkerlind
Vice vd och förhandlingschef
  Etiketter:
  Om byggindustribloggen:

  Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

  På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

  Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

  Senast kommenterat:
  Arkiv
  Twitter
  Andra bloggar
  Våra bloggare:
  Ann-Charlotte Rand Arbetsmiljörådgivare BI Öst
  Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
  Charlotta Gottschalk-Dieden Arbetsmiljörådgivare BI Syd
  Christer Johansson Arbetsmiljörådgivare BI Norra Norrland
  Hanna Magnusson Arbetsmiljörådgivare BI Södra Norrland
  Håkan Lind Kommunikationschef
  Johan Deremar Nationalekonom
  Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
  Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
  Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
  Patrik Jakobsson Arbetsmiljörådgivare BI Mellan
  Peter Schyum Affärsområdeschef Povel Verksamhetsledning
  Susanne Friberg Projektledare BI Norra Norrland