byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg196_exImg

Så startade SME-Akademin sin andra omgång och kursen var fullbokad av förväntansfulla och blivande företagsledare från hela landet.

Vi startar kursen med en gemensam lunch och hinner bekanta oss med varandra innan kursen startar på riktigt. Väl i kurslokalen får vi presentera oss innan kursledarna Richard och Staffan berättar om kursens upplägg och vårt första tillfälle med temat ledarskap och målstyrning. Teori ska varvas med samarbetsövningar och det tar inte lång tid innan vi alla är fullt koncentrerade och igång med den första övningen om målsättning. 

Läs mer om Robert Ahlqvist: En klurig start med aha-upplevelse

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg195_exImg

Förra året i november hade vi en intern Skyddsombudsdag på JSB (John Svensson Byggnads AB). Då körde jag Sveriges Byggindustriers webbutbildning www.ensakerarbetsplats.se tillsammans med mina kolleger.

När man går igenom den på nätet så gör man den i vanliga fall individuellt och det kräver att man sitter framför en dator. Jag körde den för hela gruppen samtidigt i stället. Vi tittade på filmerna tillsammans, stannade upp och diskuterade de aktuella frågeställningarna. Detta var mycket lyckat! Mycket bättre än att köra utbildningen individuellt. Det var intressant att se hur deltagarna uppfattade filmerna och det blev bra diskussioner kring frågorna.

Läs mer om Mats Björnlund: Gemensam webbutbildning på JSB

Etiketter:
Om bloggen

Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Gilla oss på facebook:
Senast kommenterat:
Arkiv
Twitter
Andra bloggar
Våra bloggare:
Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
Helene Dahlgren Chef BI Personal
Håkan Lind Kommunikationschef
Johan Deremar Nationalekonom
Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
Peter Schyum Affärsområdeschef Verksamhetsledning