byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg194_exImg

På Sveriges Byggindustrier Västerås och Norrköping har Entreprenörsskolan i dag (25/10) genomfört seminarier kring utmaningar och möjligheter för dem som driver ett bygg- och anläggningsföretag. Innehållet har varit ett axplock ur Entreprenörsskolans företagsledarutbildning SME-Akademin som startar en ny kursomgång den 23-24 november.

Två av våra kursledare (Rickard Hagtorn och Staffan Olofsson) på SME-Akademin har gett seminariedeltagarna smakprov ur utbildningen. De har väckt insikter om komplexiteten i att styra och leda företag och visat på möjligheter att ta sig an de utmaningar som företaget och företagsledaren står inför. De har också lyft trender och utmaningar i branschen och för företagsledare i SME-företag*.

Läs mer om Peter Andersson: Att styra och utveckla ett bygg- och anläggningsföretag

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg193_exImg

Arbetsplatsen vid Sisjömotet väster om Göteborg har precis kommit i gång, etableringen är i stort sett klar och på plats finns i nuläget en grävmaskin. Entreprenaden innehåller bl.a. ombyggnad av Sisjömotet och utbyggnad av extra körfält; additionskörfält mellan Fässbergmotet och Sisjömotet. Slutdatum är december 2017.

Den största risken vid denna arbetsplats är passerande extern fordonstrafik. En risk som både Trafikverket och Skanska är väl medvetna om och hur riskerna ska minimeras.

Läs mer om Lars-Erik Jonason: Stand Down tillsammans med Trafikverket och Skanska

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg192_exImg

Nere i tunnelbanan vid centralstationen, på väg mot blå linjen, samlades ett antal personer i går för att gå in genom en oansenlig dörr och delta på Stand down. Innan vi fick passera dörren skrevs vi in med namn, ID06-nummer och närmaste anhörig.

Innanför dörren finns den nya anläggningen som byggts. Stora luftiga ytor i vackra material och dekorerat med intressanta konstverk. Det krävdes inte hjälm och skyddsskor eftersom platsen numera räknas som ett driftsställe, endast varsel var ett krav.

Läs mer om Ann-Charlotte Rand: Stort tack till Trafikverkets investeringsprojekt Citybanan för det trevliga bemötandet vid Stand Down 2016!

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg191_exImg

I går den 18 oktober arrangerade Trafikverket, för fjärde året i rad, en s.k. Stand Down på ett stort antal arbetsplatser runt om i landet. Flera tusen väg- och järnvägsarbetare, entreprenörer och konsulter pausade sitt arbete i 15 minuter för att hedra dem som skadats eller förolyckats på jobbet. Det är en fin och viktig gest som också syftar till att lyfta säkerhetsfrågorna för alla inblandade.

Läs mer om Berndt Jonsson: En tyst minut för vänner som mist livet på jobbet

Etiketter:
Om bloggen

Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Senast kommenterat:
Arkiv
Twitter
Andra bloggar
Våra bloggare:
Ann-Charlotte Rand Arbetsmiljörådgivare BI Öst
Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
Charlotta Gottschalk-Dieden Arbetsmiljörådgivare BI Syd
Christer Johansson Arbetsmiljörådgivare BI Norra Norrland
Hanna Magnusson Arbetsmiljörådgivare BI Södra Norrland
Håkan Lind Kommunikationschef
Johan Deremar Nationalekonom
Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
Patrik Jakobsson Arbetsmiljörådgivare BI Mellan
Peter Schyum Affärsområdeschef Povel Verksamhetsledning
Susanne Friberg Projektledare BI Norra Norrland