Sofia Jonsson: Möten i gränden

Fotter.jpg

Jag har varit i Almedalen fyra gånger och ingen gång har varit den andra helt lik, förutom en sak – mötena i gränderna.

Första året försökte jag mest förstå grejen. Andra året fokuserade jag på kunskapsinhämtning genom att gå på seminarium efter seminarium efter seminarium efter … Tredje året satsade jag på mingel och inbokade möten. I år tog jag rollen som seminariearrangör.

(Om någon undrar så är inte det jobbigaste med att ordna seminarium alla tusen förberedelser eller när man måste hitta en ersättare för en paneldeltagare som får förhinder dagen innan. Utan det som prövar ens nerver är när det återstår 7 minuter och lokalen är nästan tom. Men don’t worry, i Almedalen kommer åhörarna när det återstår 7 sekunder till start.)

Som sagt så har jag haft olika inriktningar för varje Almedalsvecka, men det som varje gång har gett mig mest är nog ändå de spontana mötena i gränderna. Om man går gata upp och gata ner så är det omöjligt att inte springa in i någon person man känner, någon man vill lära känna eller någon som man inte visste att man borde lära känna.

Jag får höra andra organisationers budskap och jag får lika ofta berätta att Sverige behöver minst 250 000 bostäder till 2020 och Sveriges Byggindustriers liksom Stockholms Byggmästareförenings medlemmar vill bygga. Men för att de ska kunna det är det viktigt med satsningar på infrastruktur, en effektiv planprocess, sund offentlig upphandling och att vi bygger energi- och klimateffektivt för framtidens generationer.

Jag läste i veckan en intervju med Mona Sahlin i Gotlands Allehanda där hon sa att under en Almedalsvistelse missar hon aldrig att varje morgon innan alla andra vaknar gå en promenad vid havet. Men ett bättre sätt att motionera och något som jag aldrig vill missa i Almedalen är mötena med människor i gränderna!

Ps. Seminarierna som jag ordnade blev fullsatta och du kan se dem i efterhand:

 

Sofia.png 

Sofia Jonsson, Näringspolitiskt ansvarig, Stockholms Byggmästareförening

Taggar
almedalen,bostadspolitik,lou,infrastruktur,plan och bygglovsprocessen,energi,klimat,se,seminarium

    Ni vill bygga för att tjäna pengar. Det finns ingen social dimension. Det behövs inget seminarium till...

    Svara| 
     | | | |::1
Etiketter:
Om byggindustribloggen:

Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Senast kommenterat:
Arkiv
Twitter
Andra bloggar
Våra bloggare:
Ann-Charlotte Rand Arbetsmiljörådgivare BI Öst
Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
Charlotta Gottschalk-Dieden Arbetsmiljörådgivare BI Syd
Christer Johansson Arbetsmiljörådgivare BI Norra Norrland
Hanna Magnusson Arbetsmiljörådgivare BI Södra Norrland
Håkan Lind Kommunikationschef
Johan Deremar Nationalekonom
Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
Patrik Jakobsson Arbetsmiljörådgivare BI Mellan
Peter Schyum Affärsområdeschef Povel Verksamhetsledning
Susanne Friberg Projektledare BI Norra Norrland