byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg150_exImg

I Almedalen lanserar Röda Korset MIPEX integrationsstudie som visar att Sverige är jämförelsevis bra på integration. På policynivå.

Och frågar vad politiker, myndigheter och civila samhället kan göra för att underlätta integrationen i samhället. På konkret nivå.

Vad diskussionen egentligen har som målsättning är ju att hitta vägar för alla som är i och kommer till Sverige ska ha möjligheter till etablering på arbetsmarknaden för att kunna stå på egna ben och försörja sig själva. Det är inte lätt att göra utan oss arbetsgivare.

Läs mer om Vem kan bidra till en mer framgångsrik integration bättre än arbetsgivarna?

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg149_exImg

Årets Almedalsvecka ser ut att bli lika stor som supervalåret 2014. Det berättade almedalsgeneralen Karin Lindvall i P1 Studio 1 nyligen. Men, sa Lindvall, förklaringen tycks framför allt vara att det är fler företag och organisationer som åker dit. De som varit där tidigare tycks nu snarare välja att dra ned på sitt engagemang.

Det är en trend som jag själv märkt av. Pratar man med kollegor från andra organisationer suckar många över hur förberedelserna inför Almedalsveckan nu slukar allt mer tid. Många har börjat ifrågasätta både storleken och omfånget på ”sin” vecka. En del har lyckats dra ned på den. Andra har valt att inte längre göra några egna evenemang alls. Det går bara på andras. Det är de som ser nöjdast ut, och som får mest avundsjuka blickar.

Läs mer om Alla åker till Almedalen – du kan inte ana vad som händer sen!

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg148_exImg

Ett och ett halvt år efter att jag började min tjänst på Sveriges Byggindustrier är det här min debut på ByggindustriBloggen. Anledningen stavas Almedalen, årets kanske galnaste jobbvecka och för många också slutspurten innan semestern.

Självklart finns Sveriges Byggindustrier på plats med ett fullspäckat program som inleds redan på söndag kväll då vi inviger veckan med Svensk Byggnärings årliga mingel. Sen är det fullt ös hela veckan, och här kommer några axplock av vad vi kommer att ha för oss under årets Almedalsvecka (det finns mycket mer, hela programmet för veckan hittar ni här).

Läs mer om Från mångfald till framtidens infrastruktur - vi ses i Almedalen!

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg147_exImg

Jag deltog nyligen på ett seminarium om riskabla ämnen i innemiljön. Det som diskuterades var nya ämnen och hur de ska mätas och värderas. En intressant inblick i forskarvärlden, där en slutsats blev att mätningar i innemiljö är svårt och att det ännu finns stora osäkerheter i metoder och tillvägagångssätt. Mätresultaten kan variera väldigt mycket både inom samma rum och mellan olika typer av rum.

Läs mer om Marianne Hedberg: Resten av världen får gärna haka på

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg146_exImg

Foto: Jonas Gerdle

ROT-avdraget har varit effektivt mot svartarbete. Under de dryga sex år som avdraget funnits har tusentals svarta jobb blivit vita. Otrygga jobb har blivit trygga. Enskilda byggfirmor har fått ett uppsving och fler har fått jobb i branschen. Med en sänkning av ROT-avdraget finns risk att efterfrågan minskar,jobb försvinner och att svartarbete ökar igen. Det är illa för alla; kunder, anställda, byggföretag och staten.

Läs mer om Anders Hansson: Sänkning av ROT gynnar svart arbetsmarknad

Etiketter:
Om bloggen

Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Senast kommenterat:
Arkiv
Twitter
Andra bloggar
Våra bloggare:
Ann-Charlotte Rand Arbetsmiljörådgivare BI Öst
Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
Charlotta Gottschalk-Dieden Arbetsmiljörådgivare BI Syd
Christer Johansson Arbetsmiljörådgivare BI Norra Norrland
Hanna Magnusson Arbetsmiljörådgivare BI Södra Norrland
Håkan Lind Kommunikationschef
Johan Deremar Nationalekonom
Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
Patrik Jakobsson Arbetsmiljörådgivare BI Mellan
Peter Schyum Affärsområdeschef Povel Verksamhetsledning
Susanne Friberg Projektledare BI Norra Norrland