Roten till det goda

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg97_exImg

ROTen till det goda var rubriken för årets BBIS-seminarium i Almedalen och den korta och koncisa frågan till de närvarande politiska partierna i panelen var: Blir avdraget kvar i nuvarande form om ni vinner valet i höst? En enkel fråga kan man tycka, men trots detta uppenbarligen inte lika enkelt att få ett klart besked på. En miljon svenskar (en miljon röster) har använt sig av avdraget, så det är en berättigad valinformation detta valår.

Läs mer om Roten till det goda

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg96_exImg

Sodexos Sverigechef Azita Shariati talade om mångfald på årets byggmingel i Almedalen. Både om företagets väg mot en femtioprocentig andel kvinnliga chefer och sin egen resa från ambulerande restaurangchef till VD.

Vad är då det magiska knepet för att lyckas? Azita säger att det är mycket enkelt. Sätt upp mål och jobba strategiskt för att uppnå dem. Som i all annan viktig affärsverksamhet. Så till de organisationer inom byggbranschen som inte ligger så nära de där 50 procenten blir tipset: sätt tydliga mål, lägg upp en strategi, kavla upp ärmarna och börja jobba!

Läs mer om Kavla upp ärmarna och börja jobba!

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg95_exImg

Bild: Claes Knutson, konsult Tillväxtpartner, uppskattad talare på lunchseminariet Bygg ett företag i världsklass!

På BI Östs lunchseminarium på temat Bygg ett företag i världsklass! fokuserades det på hur man skapar en hälsosam, engagerande och utvecklande arbetsplats. En slutsats som seminariet gav är att om medarbetarna känner sig delaktiga i företagets värderingar så reduceras riskfyllda beteenden.

Läs mer om Bygg ett företag i världsklass!

Socialdemokraterna och LO gör gemensam sak i en debattartikel i DN den 4 juni. I en lista med nio punkter lyfts förslag om förbättringar i utbildningssystemet.

Tyvärr återupprepar man i inledningen av artikeln att ”högskolebehörigheten har tagits bort” från yrkesutbildningarna. Detta mantra från oppositionen har säkert bidragit till att skrämma bort en hel del ungdomar från yrkesprogrammen. Sanningen är att det hela tiden har varit en rätt för ungdomar på yrkesprogrammen att välja till de tre kurser som krävs för att få den grundläggande behörigheten för högskolestudier. Så orsaken till att ungdomarna flyr från yrkesprogrammen får nog bäras gemensamt av politiken. För varje gång någon påstår att eleverna på yrkesprogrammen inte får högskolebehörighet så bidrar man till att ytterligare sänka intresset för yrkesutbildningarna

Läs mer om Många bra tankar om förbättringar i utbildningssystemet

byggindustribloggen.se - ctl00_cph1_exmListpg93_exImg

CIB W 099, ett forum för Arbetsmiljö, med internationella medlemmar.

Det handlar om attityder och ledarskap, alla måste med!

Juni inleddes med en internationell Arbetsmiljökonferens i Lund. En trogen skara samlades för att under ett par dagar gemensamt disktuera och lyssna till föredrag kring säkerhet och arbetsmiljö.

Människor från hela världen samlades för att dela med sig av sin erfarenhet - och fånga upp ny. Tillsammans med Lars Björkeström i Teamet, fick vi möjlighet att representera Sveriges Byggindustrier och berätta om vårt arbete i projektet En säker arbetsplats. Vi fick en kort stund till presentation men en mycket positiv respons till vårt arbete med många nyfikna frågor.

Läs mer om Internationell arbetsmiljökonferens

Etiketter:
Om bloggen

Sveriges Byggindustrier (BI) är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi har cirka 3400 medlemsföretag (bygg-, anläggnings- och specialföretag). 

På denna blogg skriver företrädare för vår organisation inlägg om aktuella händelser i vår bransch. 

Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Senast kommenterat:
Arkiv
Twitter
Andra bloggar
Våra bloggare:
Ann-Charlotte Rand Arbetsmiljörådgivare BI Öst
Björn Wellhagen Näringspolitisk chef, ansvarig bostadsfrågor
Charlotta Gottschalk-Dieden Arbetsmiljörådgivare BI Syd
Christer Johansson Arbetsmiljörådgivare BI Norra Norrland
Hanna Magnusson Arbetsmiljörådgivare BI Södra Norrland
Håkan Lind Kommunikationschef
Johan Deremar Nationalekonom
Lars Redtzer Ansvarig infrastruktur
Lars Tullstedt Expert kompetensförsörjning
Mats Åkerlind Vice vd och förhandlingschef
Patrik Jakobsson Arbetsmiljörådgivare BI Mellan
Peter Schyum Affärsområdeschef Povel Verksamhetsledning
Susanne Friberg Projektledare BI Norra Norrland